Mondioring

Mondioring is een hondensport waarbij de hond een reeks oefeningen uitvoert onder én zonder begeleiding van zijn baas (de handler). De oefeningen zijn te onderscheiden in drie verschillende categorieën: gehoorzaamheid, behendigheid (sprongen) en bescherming (bijtoefeningen).

De hondensport kent drie niveaus, waarbij de moeilijkheidsgraad van de oefeningen per niveau toeneemt. Elke wedstrijd of proef is anders, waardoor de hond en handler nooit precies weten wat hen te wachten staat. Sommige oefeningen voert de hond zelfstandig uit, zoals het bewaken van een object als de handler uit het zicht is.

Mondioring is geïnspireerd op hondensporten als de Franse Ring en Belgische Ring. Deze sporten kennen allemaal andere regels, waardoor deelnemers uit verschillende landen niet met elkaar konden concurreren. Er moest dus een gemeenschappelijke sport komen, waar mondioring het resultaat van is.

Lestijden:

dinsdag, donderdag en vrijdag van 19u00 - 22u00

Indien interesse om te komen kijken of zelf te starten stuur een mailtje naar vzwotvterbiest@hotmail.com zodat er zeker iemand aanwezig is.

Benodigdheden:

  • Stevig schoeisel voor de geleider
  • Beloningssnoepjes
  • Beloningsspeeltje 
  • Poepzakjes
  • Drinkbakje en flesje water (deze mogen in de auto blijven)

Breng zeker het vaccinatieboekje van de hond mee naar de eerste les en bezorg dit aan jouw instructeur.    

©2020 Hondenschool OTV Terbiest | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin