Gehoorzaamheid

In de gehoorzaamheidslessen gaan we er aan werken om een fijne huishond te krijgen. We werken niet meer volgens het wedstrijd gehoorzaamheidsprogramma 4B. Mocht je hier specifiek interesse in hebben, kunnen wij je hier helaas niet meer mee van dienst zijn. We hebben deze keuze gemaakt omdat we merken dat er veel meer mensen kwamen voor een fijne gehoorzame huishond dan mensen die voor het wedstrijd gehoorzaamheidsprogramma kwamen. 

Lestijden:

Puppy's, Juniors, Volwassenen: dinsdag en vrijdag van 19u00 - 19u45
Funklas: dinsdag en vrijdag van 20u00 - 20u45

Instapmoment: Momenteel organiseren we geen instapmomenten meer wegens een ledenstop. 

Kostprijs:

Het lidgeld bedraagt 70 euro per jaar, dit is inclusief verzekering.

Benodigdheden:

  • Stevig schoeisel voor de geleider (vooral bij nat weer)
  • Beloningssnoepjes
  • Beloningsspeeltje wat je zelf kan blijven vasthouden (flosh, bal aan touw,...)
  • Poepzakjes
  • Halsband met lijn of een sliplijntje met stops +/- 1,20m (mogelijkheid tot aankopen op de hondenschool)
  • Indien nodig voor jouw hond een lange lijn van +/- 5 meter (mogelijkheid tot aankopen op de hondenschool, nog niet nodig bij de beginners!)
  • Drinkbakje en flesje water (deze kan je in je auto laten)

Breng zeker het vaccinatieboekje van de hond mee naar de eerste les en kom hier even voor de les mee naar de kantine.

Onze werking:

Onze gehoorzaamheidsklassen zijn onderverdeeld volgens leeftijd:

  • Puppy's: 12 weken tot 6 maanden - beginners (Plein rechts, achter het tuinhuis)
  • Juniors: 6 maanden tot 18 maanden - beginners en gevorderden (Plein midden, verzamel aan de rechterkant om doorgang naar de andere pleinen vrij te houden)
  • Volwassenen: ouder dan 18 maanden - beginners en gevorderden (Plein links)

Binnen deze groepen werken we met 2 niveaus: beginners en gevorderden.

Er is een tussentijds examen om van de beginners naar de gevorderden te gaan en een eindexamen na de gevorderden. Indien je hiervoor slaagt kan je, indien er plaats vrij is, bij de funklas aansluiten.

Je ontvangt van je examen beginner en gevorderden een diploma. 

Funklas:

De funklas is bedoeld voor mensen die de training op de hondenschool gewoon leuk vinden en dit als hobby willen blijven doen. Hier leren we je nog extra oefeningen aan, maar alles zonder verplichtingen. Wil je je hond een bepaalde oefening liever niet leren, of vindt je hond deze oefening echt niet leuk. Dan hoeft dat uiteraard niet gedaan te worden. De nadruk ligt hier op een fijne aangename training voor zowel hond als baasje. We hebben hier een beperkt aantal plaatsen voor, indien je na je examen van de gevorderden klas nog wil blijven komen dien je dit zeker aan je instructeur voor te leggen.

Hulpklas:

Voor de honden waar de training erg moeilijk mee gaat hebben we een hulpklas. In deze klas krijg je 1 maand aangepaste training op maat van jouw hond. Indien je hierin voldoende vooruitgang boekt kan je terug aansluiten bij de gewone klas. Gezien we op de hondenschool met meerdere honden tegelijk kunnen werken kunnen we helaas niet aan grote problemen apart blijven werken. De hondenschool dient om baasjes te leren werken met hun hond, echte problemen van de hond zijn wij ook niet voor opgeleid. Indien dit probleem toch te moeilijk blijft gaan we je door verwijzen naar een privétrainer of gedragstherapeut waar je wel de begeleiding kan krijgen die nodig is voor jullie situatie. 

©2020 Hondenschool OTV Terbiest | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin